Åbningstider:
I dag
lukket


Nyheder

17.01.2022 - 28.01.2022

Hjem > Udstillinger > I Færøernes Lys

”I Færøernes Lys”

En udstilling med tre kunstneres meget forskellige skildringer af det færøske lys og landskab udtrykt i maleri, tegning og skulptur.

De tre kunstnere har kaldt udstillingen for ”I Færøernes Lys”, idet de er optagede af at undersøge det maleriske som en udtryksmåde baseret på lysets og farvens indvirkning. I nogle af værkerne er det farvernes dialog og kraft, der er det væsentlige. I andre værker undersøges lyset og farven i relation til landskabet.

Færøsk kunst er meget ung, ikke ret meget mere end 100 år. Med værkerne på udstillingen griber de tre kunstnere tilbage til det traditionelle færøske landskabsmaleri, hvor de bl.a. viser Cézanneinspireret kubisme, ekspressionistiske landskaber og dynamiske abstraktioner.

 

Birgit Kirke og Finleif Mortensen er begge opvokset på Færøerne, og har fået øernes særegne landskab ind med modermælken. Det ses tydeligt i deres værker, som på en og samme tid er friske og dramatiske skildringer af Færøernes barske natur.

Jan Eriksen kommer fra lokalområdet, idet han er opvokset på Tåsinge, hvor forældrene og en stor del af familien stadig bor. Den store kærlighed til Færøerne ses tydelig i Jan Eriksens værker. Landskabet, bygderne og lunden er hans store inspiration. Hans udtryk er fyldt med koloristisk energi og en snert af humor.

 

Birgit Kirke siger om sin kunst: ”Jeg kommer fra Færøerne. Den færøske natur og livet ved havet er et gennemgående tema i mine værker. Opvæksten på Færøerne, det barske klima og det omskiftelige vejr, har sat dybe spor og givet mig noget som jeg har svært ved at beskrive med ord. Naturen, lyset, vejret, stilheden, stormene – alt er så anderledes, og det afspejler sig i mine værker. Motiverne befinder sig et sted mellem det abstrakte og det genkendelige, hvor landskaber, små bygder, fjeld, klipper, skyer, hav og horisont måske anes. Jeg forsøger at skildre det sansede, stemningen - jeg maler oplevelsen, øjeblikket som jeg husker det. Det er dramaet mellem det abstrakte og genkendelige, der optager mig.”

 

Finleif Mortensen siger om sin kunst: ”Jeg kommer fra Færøerne, hvor jeg også bor og har mit atelier. At bo på Færøerne, hvor man har naturen så intenst og tæt på, ses i mine malerier. De små bygder mellem himmel og hav, omsluttet af høje fjelde eller kun den barske natur med klipper høje bjerge og omskifteligt lys langt ude i naturen, virker inspirerende for mig. Jeg har to måder at male på, en figurativ og en abstrakt. To udtryk, der traditionelt er blevet opfattet som hinandens modsætninger. Den ene byggende på observationer og gengivelser af virkeligheden ”derude”, den anden på en koncentration omkring rene former og rene farver på deres egne præmisser, dvs. en større eller mindre grad afhængighed af det sete.”

 

Jan Eriksen siger om sin kunst: ” Jeg er billedkunstner. Både malerisk og indholdsmæssigt er jeg optaget af min kærlighed til de 18 små øer i det nordatlantiske hav, kaldet Færøerne. Det er her jeg finder motiver til mine malerier. Min inspiration er lunden, søpapegøjen, lundi, puffins, ”kært barn har mange navne,” ligesom landskabet og bygderne på Færøerne er min store inspiration.”

 

Jan Eriksen, Finleif Mortensen og Birgit Kirke har tidligere i 2020 udstillet sammen i Kunstbygningen Filosoffen i Odense. Hver især har de gennem årene deltaget i adskillige udstillinger i kulturhuse, kunstmuseer, på kunstmesser og gallerier på Færøerne og i Danmark.

 

Der er fernisering fredag, den 8. oktober 2021.

Udstillingen kan ses i perioden 09. oktober – 14. november 2021.

 

 

This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

PRIVATEN” som er 3 sammenhængende lokaler på SAKs 1. sal, kan lejes af medlemmer af SAK

Lokalerne kan rumme ca. 40 personer og udlejes, til personer over 18 år, til eks. møder, receptioner, undervisning, fødselsdage m.v.

Læs mere


Kære venner af SAK

Vi har besluttet, at vi lukker midlertidigt ned iht. Sundhedsmyndighedernes anbefalinger for kunst- og kulturinstitutioner. I morgen skulle vi have Artist Talk med Per Hillo. SAK kan ikke forsvare dette med de smittetal, som vi ser i disse dage.
SAK har formidable nye udstillinger og aktiviteter på vej i 2022. Dem glæder vi os til at dele med jer.

Vi håber, at I alle kommer godt og sikkert gennem julen.


Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |