Åbningstider:
I dag
lukket


Nyheder

17.01.2022 - 28.01.2022

Hjem > Udstillinger > Tidligere udstillinger > Mindeudstilling

Mindeudstilling

Ib Agger døde 6 okt 2019. Dagen før sin 91 års fødselsdag. Han tegnede til 3 mdr. før sin død. 

Ib Agger skrev om sit kunstneriske arbejde på sin hjemmeside således:

Jeg begyndte som naturalistisk tegner og grafiker, og den side har jeg aldrig sluppet helt. På rejser tegner jeg meget og i perioder i haven. Og så har jeg siden 70erne også været fængslet af den billedverden, der findes på overfladen af sten. At formidle den er jo også en art naturalisme, men stenenes billeder dækker i sig selv et bredt område fra næsten figuration til den rene abstrakte form. De tegninger, der har sten som emne, har ingen titler andet end "stenstudie". 

For omkring 40 år siden blev jeg opmærksom på nogle muligheder for at lave monotypier på min litografpresse, som også førte over i det abstrakte. Resultaterne er de arbejder, jeg benævner "monolitografi.".

Endelig affødte en bestemt række af disse tryk i begyndelsen af 80erne et ønske om også at kunne behandle en form tredimensionalt, så jeg siden da også har arbejdet med skulptur. Også den af abstrakt karakter.    Af skulpturarbejdet udsprang også slibningerne i aluminiumsplader, der optog mig meget for nogle år siden.

Som noget helt aktuelt står "Forløb"-ene, som jeg påbegyndte i 2014.


Jeg føler ikke selv nogen splittelse ved at gå fra den ene til den anden udtryksform, og jeg håber, der er et fælles væsenspræg, der holder sammen på det hele.
 

This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

PRIVATEN” som er 3 sammenhængende lokaler på SAKs 1. sal, kan lejes af medlemmer af SAK

Lokalerne kan rumme ca. 40 personer og udlejes, til personer over 18 år, til eks. møder, receptioner, undervisning, fødselsdage m.v.

Læs mere


Kære venner af SAK

Vi har besluttet, at vi lukker midlertidigt ned iht. Sundhedsmyndighedernes anbefalinger for kunst- og kulturinstitutioner. I morgen skulle vi have Artist Talk med Per Hillo. SAK kan ikke forsvare dette med de smittetal, som vi ser i disse dage.
SAK har formidable nye udstillinger og aktiviteter på vej i 2022. Dem glæder vi os til at dele med jer.

Vi håber, at I alle kommer godt og sikkert gennem julen.


Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |