Åbningstider:
I dag
lukket


Nyheder

17.01.2022 - 28.01.2022

Hjem > Udstillinger > Tidligere udstillinger > Samfund satire og surrealisme

Samfund, Satire og Surrealisme

- en udstilling hvor udtryksformerne kunst, avis-mediet, tv-sketch, film og stand-up blandes. 

Kristoffer Akselbo Title HÅND

I udstillingsperioden vil der være en række arrangementer. Se programmet her:

DOWNLOAD PROGRAM

 

Søren Jensen 

Helene Vestergaard Title BLOMSTERGANG 

Gruppen Piscine Title OS

 

Jacob Borges Title MELLEMLEDER 

Udstillingsperiode: 20. sept.-15. nov. 2020

Fernisering lørdag den 19. sept. kl. 14-17 (se program nederst)

Udstillingen er kurateret af Sonja Lillebæk Christensen i samarbejde med SAK Kunstbygning og Fyns Amts Avis.

 

Samfund, Satire og Surrealisme vil berøre den politiske og personlige satire via æstetik, humor, absurditet og eftertænksomhed. Der vil blive vist danske og udenlandske kunstnere i forskellige medier som maleri, video, tegning, installation, tekst og performance. På udstillingen vil man også kunne opleve TV-sketchs, eksperimenterende film, oplæsning, stand-up, og der vil blive udgivet en avis.

 

Værkerne på udstillingen og i avisen viser konkrete bud på at et subjekt – i dette tilfælde kunstneren – kommer med sit individuelle blik på noget, som berører kunstneren omkring dennes væren i verden. Store og små emner tages op. Og én ting er sikkert, det kræver altid mod at stille sig op og mene noget i offentligheden. Det at ytre sig gennem kunst og byde et publikum indenfor til at have en mening om ens værk, ens ståsted og udkigspunkt, kræver mod, heroisme og lidenskab. Som afsender løbes altid en risiko for at blive udskammet til trods for at fokus er på emner, som er større end én selv. Grundlæggende er det vigtigt i et demokratisk samfund, at borgerne, deriblandt kunstnerne, har mulighed for at ”turde” tale frit ud i offentligheden uden at risikere repressalier på frihed og eksistens.

 

Inspirationen til udstillingen bygger bl.a. på, at New York Times i foråret 2019 fyrede alle sine satiretegnere pga. en sag, som blev en konflikt på de sociale medier, og som avisen bøjede sig for. I 2020 bøjede avisen sig igen for pres - nu internt - og fyrede en redaktør, som havde godkendt en artikel fra højerfløjen. Kunne man forstille sig at denne form for censur brede sig til en udtryksform som kunst? Svaret er ja.

 

Udstillingen Samfund, Satire og Surrealisme er på ingen måde ude på at overskride nogens grænser. Dog vil udstillingen gerne lægge op til diskussion om vigtigheden i at turde udtrykke sig omkring små og store emner, som ikke altid passer ind i normerne i det pågældende samfund – uanset om det er via billedkunst eller satire. For at kunne rumme andet end sig selv, bliver vi nød til at give plads til forskellige stemmer og holdninger.

 

 

I SAK Kunstbygning vil kunstværker, TV-satire, eksperimenterende film, performance og stand-up blive blandet. Nogle gange vil der være tydlige forskelle på udtryksformer andre gange ikke. Samfund, Satire og Surrealisme kan ses som tre selvstændige overskrifter, som alle værker på udstillingen berører på en eller flere måder. Kunsten har tit en forkærlighed for at bevæge sig rundt om tematikkerne, hvor den klassiske TV-satire og stand-up går mere direkte til emnerne og bekender kulør.

 

Humor, ”rundtossethed” og kompleksitet - håber vi - vil være det gennemgående på udstillingen, og har du mod og lyst til at blive udfordret på dine holdninger til kunst og samfund, så kom indenfor og oplev Samfund, Satire og Surrealisme, der byder alle velkommen.

 

Sideløbende med udstillingen samarbejder kunstnerne med Fyns Amt Avis omkring et avistillæg. Kunstnernes bidrag til avisen vil fungere både som selvstændige værker og som formidling til den besøgende i SAK Kunstbygning.

 

Billedkunstnerne på udstillingen og i Fyns Amts Avis:

Kristoffer Akselbo (DK), Helene Vestergaard (DK), Søren Jensen (DK), PISCINE; Anna Ørberg Mark Tholander og Jens Settergren (DK), Lisa Jeannin (SE), Jacob Borges (DK), Louise Bonde-Hansen (DK), Bedwyr Williams (UK), claus ejner (DK), Ulla Hvejsel (DK), Michael Boelt Fischer (DK), Christian Schmidt-Rasmussen (DK), Sonja Lillebæk Christensen (DK), Olof Olson (SE/DK)

 

Tv-sketchs, eksperimenterende film, lånte værker, forfatter og stand-up på udstillingen:

Lorteland med Buster Larsen (DK), Snobberne med Martin Buch og Rasmus Botoft (DK), TurboMondul med Lars Therkildsen og Charter McCloskey (DK), Spiste horisonter med Wilhelm Freddy og Jørgen Roos (DK), malerier af Rita Kernn, oplæsning af Mette Moestrup, Lone Aburas og Jens Blendstrup (DK) samt stand-up med komiker Michael Schøt (DK)

 

I udstillingsperioden vil der på SAKs øverste etage løbende afholdes arrangementer som kunstner- præsentationer, stand-up, debataften og litterær oplæsning. Alt sammen med omdrejningspunkt i dét at være en stemme i offentligheden.

Se løbende programmet på SAK Kunstbygnings hjemmeside www.sak.dk eller via Facebook@sakkunstbygning

 

Udstillingen mm. er støttet af Beckett-Fonden, Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond, Fynske Bank, Svendborg Kommune, 15. Juni Fonden og Statens Kunstfond.

 

Tak til Kunstmuseet i Tønder, DFI, DR, Dansk Skuespillerforbund, © Grasværk/Lars Therkildsen og Charter McCloskey, © Wilhelm Freddie/VISDA og Peter Roos 2020, © Buster Larsen/Lizzi Larsen 2020 og Martin Buch og Rasmus Botoft.

 

DOWNLOAD PROGRAM

Ret til ændringer forbeholdes.

 

This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

PRIVATEN” som er 3 sammenhængende lokaler på SAKs 1. sal, kan lejes af medlemmer af SAK

Lokalerne kan rumme ca. 40 personer og udlejes, til personer over 18 år, til eks. møder, receptioner, undervisning, fødselsdage m.v.

Læs mere


Kære venner af SAK

Vi har besluttet, at vi lukker midlertidigt ned iht. Sundhedsmyndighedernes anbefalinger for kunst- og kulturinstitutioner. I morgen skulle vi have Artist Talk med Per Hillo. SAK kan ikke forsvare dette med de smittetal, som vi ser i disse dage.
SAK har formidable nye udstillinger og aktiviteter på vej i 2022. Dem glæder vi os til at dele med jer.

Vi håber, at I alle kommer godt og sikkert gennem julen.


Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |