arkiv
Hjem > Før 2017 > 2006 > Færøerne i tiden

Færøerne i tiden

10/9 - 15/10 2006

Sak Kunstbygning havde i 2004 en udstilling med grønlandsk kunst, ”Grønland i Tiden”, den første af tre udstillinger om den nordatlantiske kunst. Leif Bjørkskov, bestyrelsesmedlem i SAK, var arrangør dengang, og det er han også på den kommende udstilling: ”Færøerne i Tiden”.

Ønsket er, at præsentere Sydfyn for færøsk kunst, og formålet er, at give et tidssvarende billede af den ved at præsentere en række kunstnere, som finder inspiration i det barske landskab, som omgiver dem, og som er en væsentlig del af deres hverdag.

De fem færøske udstillere er:

Tróndur Patursson udstiller glasmalerier i et abstrakt formsprog, naturinspirerede men aldrig direkte naturgengivende. Når han maler et lysende fjeld, maler han ikke noget, han ser, men derimod noget, der rører sig i hans sind. Tróndur Patursson har lavet de to nye glasvinduer i Vor Frue Kirke i Svendborg

Marius Olsen er inspireret af visuelle oplevelser i dagligdagen og de grafiske muligheder, der viser sig, når man har øjnene med sig. Specielt landskaber fra den lille ø Nólsoy, hvor han bor nu, er et gennemgående motiv. Mennesket og selvportrættet er også et centralt tema i hans kunst, i hans malerier.

Hansina Iversens malerier er nonfigurative, og hun har umiddelbart fjernet sig fra naturen som motiv. Der er ingen illusioner om rum i billederne, fladen og linierne udgør værket.

Brandur Patursson får inspiration fra naturen, kampkunsten og humorens verden til sine meget specielle figurer lavet af diverse materialer som fx latex, metal og træ.

Bjarne Werner Sørensen er abstrakt maler, men hans inspiration er tydeligvis naturen, dens rytme og omskiftelighed. Som det færøske landskab er der noget utroligt bevægeligt over hans malerier, en fornemmelse af, at de når som helst kan ændre sig og danne nye formationer.

De færøske kunstnere har igennem tiden fundet inspiration i landskabet omkring dem, lysforhold, havet, fjeldet og bygderne har været kilder til deres kunstneriske udtryk. Men det er ikke det direkte naturalistiske udtryk, man vil se på udstillingen i SAK, derimod ekspressive abstraktioner med en ofte fabulerende anvendelse af form og farver.

 

This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

CMSimple plugin: Gallery Collection Image Album
© simpleSolutions

Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |