arkiv
Hjem > Før 2017 > 2008 > Hempel og Rasmussen

Hempel og Rasmussen

Fernisering 26. april kl. 14.00.

 

Ole Hempel

Mindeudstilling over kunstneren Ole Hempel (4/3 1944 – 18/4 2007), en meget produktiv billedhugger med utallige større og mindre udstillinger bag sig både i Danmark og Tyskland. Ole HempelOle Hempel har udført mange udsmykningsopgaver, bl.a. udsmykningen på Svendborg Rådhus (1992). Han har desuden været meget aktiv i arbejdet omkring fællesværkstederne Hollufgård i Odense. Som billedhugger var han autodidakt og debuterede 1977 på den censurerede påskeudstilling i Aarhus. Sidst Ole Hempel udstillede i SAK var i 2004 på ”Tråd og Linie” i samarbejde med Hollufgård. SAK ønsker at ære denne betydningsfulde, fynske kunstner.


 

 

Jens Uffe RasmussenJens Uffe Rasmussen

En udstilling om arbejdet med forenklingen af det kunstneriske udtryk i udsmykninger.

Jens Uffe Rasmussen bliver 60 år i april, og i den anledning vil de to øverste etager i SAK vise skitser, fotos, farveprøver, inspirationskilder og de endelige resultater af de store udsmykningsprojekter, som kunstneren har løst gennem 20 år. Fra keramiske teglmønstre på store bygningsfacader til 18 små stykker farvet glas, som nærmest svæver på himlen. Udsmykningerne skabes, så de hænger sammen med bygningerne men også så de giver tankevækkende modspil.

I udstillingsperioden arrangeres en debataften om udsmykning i det offentlige rum. Kunstnere, arkitekter og politikere vil deltage i debatpanelet.

www.jensufferasmussen.dk/

Søndag den 1. juni slutter de to udstillinger: Ole Hempels mindeudstilling og Jens Uffe Rasmussens fødselsdagsudstilling.

Kl. 15.00 vil Jens Uffe Rasmussen vise rundt i sin egen udstilling, som dels består af akvareller og dels af skitser og fotostater til hans store udsmykningsopgaver.

Han vil bl. a. fortælle om sin inspiration og sine refleksioner i forbindelse med opgaverne.

 

 

Hotel Nyborg Strand

This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

CMSimple plugin: Gallery Collection Image Album
© simpleSolutions

Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |