arkiv
Hjem > Før 2017 > 2008 > LER 08

LER 08

Fernisering lørdag 20. september kl. 14.00.

Jakob Stig Andersen
 
 

 

Ler 08 er et initiativ, der har til hensigt at vise, hvad ler egentlig er eller kan bruges til. En ny generation af kunstnere og designere, der arbejder i ler, vil give deres bud på, hvor dette ældgamle og traditionsrige materialer er på vej hen i dag og i fremtiden.

Keramik klinger for mange stadig som noget, der er forbundet med tingester, der stod og hang over sofabordene hos deres forældre og bedsteforældre og ville give enhver god smag mareridt i flere uger. Eller potteskår der graves op af jorden som levn fra en fjern fortid. De fleste ved, at keramik i dag er så meget mere. Men hvad, det egentligt er, kan være svært at overskue.

Med udstillingen Ler 08 ønsker kunstnerne at udfordre denne fastlåste opfattelse af keramik og dernæst prøve at give et bud på, hvad keramik så er, ved fordomsfrit at vise den mangfoldige anvendelse af lerets muligheder, der spænder over et bredt felt fra kunstgenstande til brugsting - og alt der imellem. Leret i sig selv angiver ikke hvilken genstand, det bliver til, når det formes til keramik, det er derimod kunstnerens vision, tanke og ide, som bestemmer retningen på dets vej ud i verden.

Ler 08 er der lagt vægt på mange udstillere, med få gode ting fra hver, som en samlet status fra den nye generation af folk, der har markeret sig. Alle er uddannet inden for de sidste par år fra alle de steder, hvor man arbejder professionelt med ler: designskolerne i Kolding og København, landets kunstakademier og Glas og Keramikskolen på Bornholm.

Deltagerliste:

Jane Aksglæde

Mette Svane

Helle Bjerregaard

Vibeke Teglbjærg

Lise Lotte K. Møller

Ane Fabricius Christiansen

Mariko Wada

Ninna Gøtzsche

Marie Langaa Pedersen

Sigrid Espelien

Jakob Stig Andersen

Anette Kaas

Katrine Kjeldsen Hansen

Helene Keis

Helen Dahl Hansen

Louise Birk Sørensen

Johan Gottlieb Nørgaard

Lea-mi Engholm

Louise Sidelmann

Merethe Lorenzen

Signe Baily

Marie Thilde Pedersen

Anders Gydum

Maria Rubinke

 

 

 

 

 

 


This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

CMSimple plugin: Gallery Collection Image Album
© simpleSolutions

Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |