arkiv
Hjem > Før 2017 > 2009 > Frede Troelsen og Poul Lee

Frede Troelsen og Poul Lee

Fernisering: lørdag d. 13. Juni kl. 14.

Sommerudstillingen på SAK byder på en præsentation af billedhugger Frede Troelsens og kunstmaler Poul Lees værker. De to kunstnere spiller op til hinanden med skulptur, relief og maleri, så den smukke kunstbygning forvandles til en æstetisk rejse gennem rum, flade, farver, linjer og ikke mindst livets store spørgsmål.

Frede Troelsen (f. 1936) er autodidakt og arbejder primært i sten og træ, men tegning, collage og maleri spiller ligeledes en stor rolle i hans værk. Hans skulpturer og relieffer vidner om denne interesse for det billedlige, idet de kredser om tegn og symboler med referencer til både hieroglyffer og runer. Således balancerer værkerne imellem et stærkt, fysisk nærvær og en tekstlighed og symbolik, der fører tankerne mod en fortidig og åndelig dimension. I mødet mellem materialernes tyngde og tankens lethed, sætter skulpturerne fokus på livets store dilemmaer. Troelsen er bosat i Asperup og har blandt andet udstillet på Brandts, Charlottenborg og Fyns Kunstmuseum, hvor han er repræsenteret i den faste samling.

Poul Lee (f. 1951) er ligeledes autodidakt, men beskæftiger sig hovedsagligt med maleri. Også for ham spiller materialet og det stoflige en stor rolle, og han arbejder ofte med store lærreder, der er opdelt i mindre felter, så de får en fortællende karakter. Malerierne er både abstrakte og figurative, og arven fra den tyske ny-ekspressionisme i 1980'erne som den ses hos Anselm Kiefer og Georg Baselitz er ikke til at gå fejl af. De mange lag og felter i billederne bliver til en form for arkæologisk ophobning af erindringer, der vækker beskuerens eksistentielle bevidsthed om historiens gang. Poul Lee bor i Fåborg og har blandt andet udstillet på Charlottenborg og Fyns Kunstmuseum og med kunstnersammenslutningen Den Frie Udstilling. Blandt de mange udsmykningsopgaver bør man fremhæve Sukkerkogeriet (Odense Teater) og Psykiatrisk Hospital, Middelfart. Lees værker er blevet købt af Statens Kunstfond, der ligeledes tildelte ham arbejdslegat i 2001.

Kom forbi SAK i sommerheden og få en god kunstoplevelse, efterfulgt af en kølig drik i haven.

This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

CMSimple plugin: Gallery Collection Image Album
© simpleSolutions

Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |