arkiv
Hjem > Før 2017 > 2009 > Ovalen

Ovalen

Fernisering 28.03.2009 kl. 14:00 

I marts og april lægger SAK Kunstbygning lokaler til en præsentation af kunstnergruppen Ovalens værker. Den alsidige kunstnergruppe har eksisteret i 30 år og består af 16 anerkendte billedkunstnere, hvis geografiske tilknytning spænder lige fra København til Frederikshavn:
Ovalen
Knud Ahrenskou,
Lene Elsner,
Gurli Gottlieb,
Søren Hillerup,
Poul Erik Nielsen,
Ole Olesen,
Erik Pedersen,
Inge Rasmussen,
Inge Reusch,
Karen Serena,
Peer Strande,
Gert Rune Sundien,
Olaf Sørensen,
Simon J. Simonsen,
Lars Zoega

Ovalen er ikke baseret på et bestemt koncept. De tilknyttede kunstnere har arbejdet med varierende udstillingstemaer gennem tiden, alle med det formål at udfordre de enkelte medlemmer mest muligt og lægge op til et frugtbart samspil med andre kunstnere. Gruppen har afholdt udstillinger over det meste af landet, men i en årrække frem til 2002 dannede Den Frie Udstillingsbygning i København en tilbagevendende ramme om deres aktiviteter. Enkelte af kunstnerne har tilmed slået deres folder på SAK for mange år siden. Det drejer sig om Erik Pedersen og Gurli Gottlieb, der deltog i den opsigtsvækkende udstilling "Unge københavnske malere" i februar-marts 1970.

Her på SAK kan man i årets første forårsmåneder nyde resultatet af Ovalens seneste samarbejde. Udstillingen byder på maleri, tegning, installation, collage, grafik, skulptur i en tankevækkende sammenblanding af stilarter og visuelle udtryk. Den konstante udfordring af medierne skinner igennem både Lars Zoegas bil-installationer og Gert Rune Sundiens Automania-malerier. Også hos Simon J. Simonsen finder man en vedholdende dialog med maleriet og skulpturen i en dynamisk dialog med 1950'ernes konkrete kunst.

This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

CMSimple plugin: Gallery Collection Image Album
© simpleSolutions

Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |