arkiv
Hjem > Før 2017 > 2009 > Udkast

Udkast

Kunsthøjskolen på Ærø

 

I fire intense dage har SAKs gæster mulighed for at kaste sig ud i en kunstnerisk totaloplevelse, når 18 afgangselever fra Kunsthøjskolen på Ærø byder på installationskunst, forskellige events og arbejdende værksted ude og inde.

Fra d. 3. - d. 6. juni forvandler SAK og Kunsthøjskolen på Ærø den gamle, smukke kunstbygning til et kunstnerisk laboratorium for nyskabende eksperimenter.

Titlen UDKAST refererer både til udstillingens karakter af skitse og pionerprojekt og til det faktum, at de unge udstillere ugen efter forlader Kunsthøjskolen på Ærø efter et intenst højskoleophold. 

UDKAST giver mulighed for at opleve kunst blive til for øjnene af os: Dels i stueetagens arbejdende værksted, og dels i kunstbygningens have, hvor man gennem alle fire junidage, kan følge med i tilblivelsen af et par overraskende skulpturkonstruktioner. I resten af huset kan man gå på opdagelse i lydkunstværker, videoprojektioner, kæmpestore tegninger, og hver dag vil byde på en ny, unik event: 

  • Onsdag d. 3. juni: Performance
  • Torsdag d. 4. juni: Lydkoncert
  • Fredag d. 5. juni: Aktion med kunsteffekter produceret på stedet.
  • Lørdag d. 6. juni kl. 14: Afslutning - udstillingen lukkes med en festlighed, hvor 2 centrale kulturpersonligheder fra Svendborg Kommune vil holde tale. Det drejer sig om formand for udvalget for kultur og planlægning Morten Petersen og sekretariatsleder for Sydfyns Udviklingssamarbejde (SUS) Ebbe Lund. Huset vil være åbent som vanligt fra klokken 11.
  • Søndag d. 7. juni: lukket

Der er altså god grund til at holde sig til, når der vendes op og ned på begreberne proces og produkt. Ikke mindst lørdag d. 6. juni, hvor udstillingen rundes af med et festligt arrangement i haven. For intet er som det plejer at være: Denne gang lukker udstillingen med en fernisering.

Udstillingssamarbejdet mellem SAK og Kunsthøjskolen på Ærø er det første af flere initiativer, der skal udvide kendskabet til SAK Kunstforening som et attraktivt udstillingssted i Svendborg Kommune, der gerne vil sætte vil sætte fokus på den helt unge kunst. Et andet initiativ i denne sammenhæng er UNG09, en censureret udstilling for unge talenter i alderen 15-20 år. UNG09 åbner d. 9. august.

Kunsthøjskolen på Ærøer landets mindste højskole og fungerer i dag som en vigtig brik i den kunstinstitutionelle fødekæde. Det lange kursus fra september til juni søges typisk af ambitiøse kunstnerspirer i tyverne. Derudover tilbyder højskolen en række korte, intensive kurser spredt ud over året for folk med hang til maleri og samtidskunst.

Hovedparten af de udstillende højskolekursister har været på Kunsthøjskolen på Ærø siden september måned og afventer lige nu svar fra diverse danske og internationale Kunstakademier.

Fem kursister er allerede blevet optaget på Det kongelige Danske kunstakademi. Nu gælder det dommen fra kunstakademierne i Malmø, Göteborg, Oslo, Trondheim, Berlin, Frankfurt, Århus og Odense.

This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

CMSimple plugin: Gallery Collection Image Album
© simpleSolutions

Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |