Hul i Hækken

Fernisering: lørdag d. 14. august kl. 14  /  Udstillingsperiode: 15. august - 12. september

Hul i hækken12 yngre billedkunstnere har hver sit rum, sin egen matrikel, og har sat naboen stævne via værker og arbejdsformer. De 12 kunstnere har desuden skabt et fællesværk ”Naboskab” – et stort sammenbygget møblement. 

Udstillingen ”Hul i hækken” undersøger det at være nabo – på godt og ondt. Under overfladen lurer altid en fare, en løgn, der ikke skal afsløres – og som altid afsløres! Med dette for øje stiller 12 billedkunstnere nu op til kamp – på hver sin side af hækken – og med et ønske om at være den ideelle nabo. Naboerne / kunstnerne udtrykker mødet på matriklerne kunstnerisk - som en inspiration, en hensyntagen, en duel, et had - eller måske et fællesværk i døråbningen.

I ovenlyssalen er skabt et fælles-værk, der bygges sammen af borde, stole og reoler fra de enkelte billedkunstners arbejde. I reolerne stilles små værker og skitser samt bøger af de enkelte kunstnere, som giver beskueren en mulighed for at dykke yderligere ned i hver enkelt kunstners arbejde. Værket har titlen ’Naboskab’ og kan sammenlignes med et bofællesskab. Ønsket er ikke at skabe et kollektivt værk, som udvisker individerne, men at sammenføje siddeelementer og reolelementer fra alle udstillere.

Fra Danmark
Stine Hedegaard Andersen,  Christina Bredahl Duelund,  Maria Wandel,  Mathias Kryger,  Ulla HvejselMille RudeMorten Sørensen,  Rasmus NielsenTomas Lagermand Lundme
Karin Lorentzen
Fra Sverige -  Maria Werger,  Johan Carlsson.

Statens Kunstråd Udstillingen som helhed er støttet af Statens Kunstråd
Christina B. Duelunds værker er støttet af Statens Kunstråd

 

This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions