arkiv
Hjem > Før 2017 > 2011 > Islandske modernister og Kai Nielsen

Islandske modernister og Kai Nielsen

Fernisering: lørdag d. 10. sept. kl. 14  /  Udstillingsperiode: 11. sept. - 23. okt. 2011

{GALLERY}

Udstillingens omdrejningspunkt
er udvalgte originalmodeller i gips af billedhuggeren Kai Nielsen fra SAK’s egen samling stillet i dialog med værker af den islandske billedhugger Sigurjón Olafsson. Desuden inddrages værker af nogle af Islands betydeligste abstrakte malere. Læs mere.

Sigurjón Ólafsson, 1908 - 1982. Islandsk skulptør. 1928-35 gik han på Kunstakademiet i København hos Einar Utzon-Frank. Han udførte portrætstatuer og -buster og en række større værker f.eks. de to granitfigurer ved rådhuset i Vejle (1943-45). I 1945 flyttede han tilbage til Island, hvor han bl.a. har lavet udsmykning til Islands Universitet. Et museum for hans værker åbnede i Reykjavik i 1988 Sigurjón Ólafsson museum.
Hafsteinn Austmann, f. 1934. Begyndte tidligt at male. I 1954 rejste han til Paris hvor han tog undervisning. Hafsteinn Austmann tilhører anden generation af modernistiske malere på Island, og hans værker rummer både en fin linie tilbage til forgængerne og fornyelsens lys og kraft. Han har dyrket akvarelmaleriet med stor intensitet, og indflydelsen herfra kan spores i den transparens, som kendetegner hans oliebilleder.
Björg Thorsteinsdóttir, f. 1940. Hendes sensitive og delikate papirarbejder i akvarel og den japanske shibori teknik danner en fin afslutning på den abstrakte periode i Islands modernistiske kunst. Björg Thorsteinsdóttir er uddannet på islandske kunstskoler og desuden i Stuttgart og Paris. I begyndelsen beskræftigede hun sig hovedsagelig med oliemaleriet, men tilføjede senere både grafik, akvarelmaleri og tegning.

Til ferniseringen spiller violinist Hlif Sigurjónsdottir stykker af Bach i Kai Nielsen-Oktanen. Hlif Sigurjónsdottir er datter af Sigurjón Ólafsson.

Se også ang. koncerten Billeder i Musikken  torsdag d. 29. sept. 2011 kl. 20.00 
Guldsalen i Borgerforeningen, Ramsherred 4, Svendborg.

Udstillingen bliver til i et samarbejde mellem SAK Kunstbygning og Sigurjón Ólafsson museum, Reykjavik og er blevet økonomisk støttet af Beckett-fonden og Blue Water Shipping   
This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |