arkiv
Hjem > Før 2017 > 2016 > SAK Kunstbygnings Kunstfestival

SAK Kunstbygnings Kunstfestival

En uge med kunst, foredrag, rundvisninger, kunstsalon, performance, kunstmarkeder og meget mere. Entré og arrangementer er gratis – alle er velkomne. Programmet ser således ud:

CMSimple plugin: pdfViewer
© simpleSolutions

Lørdag den 17. september:

Ferniseringen på Jubilæumsudstillingen kl. 14.00  Åbningstalen holdes af kultur- og kirkeminister Bertel Haarder.
Anders Morgenthaler, Pernille Pontoppidan og Mogens Palm fortæller om udstillingerne i SAK Kunstbygning. Svendborg Jazzkapel spiller fra kl. 15.00 til kl. 16.00 og der må gerne danses. Der vil være gratis servering af glade fynske ”byg-selv” hotdogs fra grillen og fra kl. 16.00 til 18.00 spiller bandet The Authentics klassisk rock – og her må også danses.


Søndag den 18. september:

Grafikmarked i ”Privaten” kl. 13.00-14.00 M

 Medejer af Edition Copenhagen Peter Wissing Sørensen sælger og fremviser grafiske blade på dagen af Husk mit navn, Peter Martensen, Julie Nord og alle de andre, som er med på udstillingen i Privaten. Har du spørgsmål til grafiske teknikker og de udstillende kunstnere, så har du her muligheden for at tale med en ekspert inden for feltet.

 

 

 

Laura Bruun

Rundvisning i Den sydfynske Samling på 1. sal
kl. 14.15-15.15


Formanden for SAK Kunstfond Lars Lauge viser rundt blandt de sydfynske malere og koryfæer, som skabte et rigt og levende kunstmiljø på Sydfyn. Lars Lauge, der selv er medlem af Sydfynske Kunstnere, vil fortælle om værkerne, der i anledning af SAK´s jubilæum er taget frem fra SAK Kunstbygnings store billedsamling eller udlånt af venlige kunstsamlere.

 


Tirsdag den 20. september:

M

Foredraget ”Kunst og originaler” kl. 19.30-21.00

Ved journalist, forfatter og tidligere kulturredaktør på Fyns Amts Avis Marianne Hein. Her har du muligheden for få et sjældent indblik i kunsten på Sydfyn. Marianne Hein har skrevet bestselleren ”Kunst og Originaler”, som beskriver kunstnerne og kunstlivet på Sydfyn før verden blev digitaliseret. Og ingen kender det så godt som Marianne Hein. Hun har festet, levet og debatteret med kunstnerne, som med kunstnerisk originalitet og skøre indfald skabte et særdeles levende og farverigt miljø. Marianne Hein vil bl.a. fortælle anekdoter om kunstnerne.

Onsdag den 21. september:

M

Foredraget ”Livet set gennem kunsten. Kunst der kan mærkes” kl. 19.30-21.00

Peter Kær, cand.mag. i kulturformidling og kunsthistorie og tidl. TV-vært. Peter Kær er kendt af mange som TV-vært for bl.a. ”Hvem vil være millionær” og ”Hit med sangen”. Som vældig voksen har han skiftet journalistsporet ud og studeret kunsthistorie på universitetet. Han holder på SAK foredraget ”Livet set gennem kunsten. Kunst der kan mærkes”. Foredraget er en inspirerende indføring i, hvad vi kan med kunst, når vi nu har fået et liv, der skal leves.


 

Torsdag den 22. september:

Kunstsalon på SAK – kom og vær med kl. 19.30-21.00
Kunstbureauet Somewhere har fået til opgave at komme med forslag til kunst i området mellem Møllergade og Havnen som en del af byfornyelsesprojektet ”Liv i min by”. Hvilke tanker har de gjort sig og hvilke ideer til kunst og kunstnere har de i støbeskeen? Stenka Hellfach og Ulrikke Neergaard som tilsammen udgør Somewhere indleder med et oplæg og nogle billedeksempler. Vi har også inviteret Marianne Jørgensen, som er kunstner med erfaringer med kunst i det offentlige rum.
Vi inviterer hermed alle borgere, politikere, kunstnere, Kommunens folk og hvem der ellers kan tænkes at have deres meningers mod til en åben debat om fremtidens kunst i det offentlige rum - for hvad skal vi med kunst i det offentlige rum og hvad synes du, der mangler i Svendborg?

Lørdag den 24. september:

Kunstens Kræmmermarked kl. 11.00-14.00
I SAK´s gamle have laver vi en frihandelszone, hvor du kan købe og sælge kunst og kunstartikler fra gemmerne. Har du kunst på loftet, som samler støv, eller pensler og farver i skuffen, som aldrig blev brugt, så sælg det på kunstens kræmmermarked. Det kan også være plakater, blændrammer, mobiler, relieffer, glaskunst, billedvævninger, skulpturer, keramik, grafik, blyanter, staffelier, malerier, kunstbøger og guldrammer m.m. Det eneste det kræver er du tilmelder dig på tlf. 60250804 eller mailer til sak@sak.dk senest den 21. sept.
Derudover skal du medbringe dit eget bord og en stol, hvis du vil sidde ned. Stadepladsen er gratis (i haven står et stort telt, som kan bruges, hvis det bliver paraply-vejr).

Søndag den 25. september:

Kunstværksted for børn kl. 11.00-13.00
Underviser: kunstpilot Anne-Mette Sybrandt. Det er store-kunstdag med pensler og akrylmaling. Vi tager afsæt i den store jubilæumsudstilling på SAK. Vi skal kigge på billeder, finde på historier, gå på farve- og formjagt og herefter male vores egne kunstværker på lærred.

Eventyret om Fjeren og Rosen kl. 14.00-16.00
Der venter en dejlig familieoplevelse, når forfatteren Josefine Ottesen sammen med musikerne Christian Søgård og Jan Schønemann opfører koncertfortællingen Eventyret om Fjeren og Rosen, der tager udgangspunkt i Josefine Ottesens klassiker ”Fjeren og Rosen”. Forfatteren fortæller selv den spændende historie, akkompagneret af stemningsmættede og fabulerende musikalske arrangementer.

This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |